Se och göra
Klicka på rubrikerna för att öppna och stänga informationsrutorna.
 • Vandring

  På Kullahalvön med omnejd finns fantastiska vandringsleder. Från lätt vandring, på hedar med betande får, till mer krävande vandring från Mölle upp till Kullens fyr. 2016 samlades vandrare och naturälskare från hela Europa för att delta i Eurorando, ett vandringsevenemang med flera tusen deltagare. Lederna kring Kullaberg fick högsta betyg.
  Gå gärna in på https://kullaleden.se för mer info och kartor.

 • Cykling

  Från vår by Görslöv finns en upplyst cykelväg som går till restauranger, bad och pittoreska byar. Cykelvägen ansluter också till Kattegattleden – Sveriges första nationella cykelled. 37 mil lång från Helsingborg till Göteborg och som delvis korsar Kullahalvön. 2018 fick leden första pris vid mässan “Fiets en Wandelbeurs” i Utrecht. Våra gäster lånar gratis tandem-, dam- och herrcyklar, hjälmar och västar samt kartor. Gästcyklarna är av normal bruksstandard och är ett utmärkt färdmedel att ta sig runt i närområdet. Trots att vi har fler lånecyklar än gäster, så kan vissa tillfälligt vara undantagna för service, så det kan vara värt att reservera cyklar innan.

   

 • Bad

  Längs hela Kullahalvöns och Skäldervikens kust finns många fina badställen. Alla byar, utmed kusten har badplatser för allmänheten.
  Bryggbad
  Vårat närmaste bad är “revets” badbrygga i Jonstorp, som visserligen inte har någon sandstrand men dess populära bad-brygga går 50 meter rakt ut i det klara havet med fin sandbotten.
  Avstånd från B&B: Cirka 5 min biltur, eller 13 min med gästcyklarna.
  Farhults sandstrand
  Vi vill särskilt framhålla den fina sandstranden vid vår grannby, Farhult, där havet dessutom ofta är någon grad varmare eftersom där är så långgrunt. Här erbjuds besökarna oftast gott om eget utrymme och stranden är dessutom en utmärkt skådeplats för solnedgången.
  Avstånd från B&B: Cirka 7 min biltur, eller 23 min med gästcyklarna.
  Kvickbadet – stadsnära
  En annan fin och välskött strand är Kvickbadet som ligger centralt, inne i Höganäs. Avstånd från B&B: 11 min med bil.

 • Äventyr

  På Kullabergs naturreservat, precis vid havet, ligger det omtalade konstverket Nimis. Skaparen Lars Vilks har byggt de mesta av drivved; broar, tunnlar, utkikstorn m.m.
  Vägen till Nimis finner du genom att åka upp till hembygdsgården Himmelstorpsgården, en gammal korsvirkesgård där delar av filmen ”Kullamannen” spelades in. Där parkerar du och fortsätter till fots uppför vägen och följer en stig till höger om gården för att komma till Nimis.

   

   

  Stigen är bitvis mycket brant, så välj ett par rejäla skor! Gå inte till Nimis vid dåligt väder, då stigen kan bli mycket hal vid regn. Tänk på att det är en krävande promenad så små barn och personer med dålig fysik bör inte besöka Nimis.
  Observera att Nimis är ett konstverk. Säkerheten kring konstverket kan inte garanteras.

  Himmelstorpsgården

  Spännande vandring till grottor från stenåldern.
  Parkera bilen vid Josefinelust. Följ den gulmärkta leden norrut. Här leder en gammal stentrappa från 1800-talet som är nyrenoverad ner till Josefinelustmalen. Nere vid malen kan ni gå till vänster och leta efter Fredrik den VII´s grotta. Denna har använts flitigt ända sedan stenåldern. Tänk på att vid blött väder kan det vara olämpligt att ta sig ner.
  Andra äventyr och kultur:

   

  Klättring, Mountainbike:  www.mollekajakcenter.se
  Kajakpaddling & Fatbike:  www.kullakajak.se
  Drejning: Keramiskt center Höganäs:  www.keramisktcenter.se
  Tropikariet Helsingborg:  www.tropikariet.com
  Konstgallerier
  Ridning
  Skatepark

 • Matupplevelser

  Vi rekommenderar verkligen traktens idylliska, kvalitativa och unika smultronställen, i våra lantliga omgivningar.
  Tunneberga Gästgifveri: Anrik, genuin gästgivaregård med omtalad skånsk
  matupplevelse. Avstånd: 3 min biltur – eller 7 min med cykel. Telefon 36 74 81
  Garage: Köket är influerat av amerikanska södern och Mexico. Hamburgare, chili och buffalo wings. Allt kärleksfullt tillagat med råvaror av högsta kvalitet. Höganäs: 6 min med bil eller 20 min med cykel. Telefon 042-453 95 00
  Holy Smoke BBQ: Restaurangen som är byggd av några containrar på en åker i lilla Bräcke, har blivit ett respekterat namn i den stora, rökiga BBQ-världen. Avstånd: 12 min med bil eller 35 min med cykel.  042-77303
  Svanshalls krog i pittoresk fiskehamn med härlig utsikt över Skälderviken.
  Avstånd: 6 min biltur – eller 19 min med gästcyklarna. Telefon 042-36 71 79
  Oscarsgården: Lantlig, genuin italiensk matupplevelse med familjär stämning
  och vedeldad ugn. Avstånd: 8 min biltur – eller 24 min med gästcyklarna. Telefon 042-653 37
  Arilds vingård: Omgiven av gårdens vinrankor avnjuter du självklart deras egna viner, till en lika smaklig meny av lokala och delikata råvaror. Avstånd: 10 min med bil. Telefon 042-34 64 20
  Höganäs, Viken och Mölle – våra “grannbyar”, erbjuder också trevliga matställen för den som vill betrakta, och spatsera bland, människor. Vi hjälper gärna till med att förboka bord, vilket rekommenderas under högsäsong.
  Mona Lisa Pizzeria: Snabbt, gott och billigt. Avstånd: 3 min biltur – eller 7 min med cykel. Telefon 042-36 76 44
  I Kullabygden råder en avslappnad och öppen stämning, så våra gemytliga
  restauranger välkomnar dig alltid lika hjärtligt, oavsett kortbyxor eller kostym.

 • Tumlarsafari

  Från Kullaberg utgår “tumlarsafari” med båt och guide. Den somför första gången får möta våra små “delfinvalar” blir garanterat berörd. Liksom sälarna besitter de intelligens, lekfullhet och nyfikenhet – men det är alltid humöret som avgör huruvida de vill visa detta.
  Dagliga turer utgår från Kullaberg under hela sommaren, men vi rekommenderar förbokning. Kullabergsguiderna Telefon 073-988 10 77

   

  Sälsafari
  Dessa underbara och nyfikna djur ses ibland ligga och sola på kobbarna, eller nyfiket följa båtar och surfare, men störst chans att möta dem är genom att delta i en spännande “sälsafari”. Dessa utgår med båt och guide från Kullaberg och Torekov och
  turen går då till Hallands Väderö, där sälkolonin har sitt huvudkvarter. Förbokning av plats rekommenderas. Väderötrafiken Telefon 0431-36 30 45

 • Krapperup

  Slottsparken (fri entré)
  Den vackra parkens skiftande gröna rum, gångar och öppna ytor med
  karpdammar och otaliga växtarter är en upplevelse. Beroende på
  säsong njuter du av stora färgstarka rhododendron-anläggningar
  eller rosenträdgårdens alla varianter.

   

  Caféet Kaffestugan (fri entré)
  I härligt rustik och genuin cafémiljö njuter du av nybakade bakelser,
  tårtor och kakor. Även lättare, men härligt smakrika, luncher som
  laxsoppa, räktoast eller sallader
  Konsthallen (entréavgift)
  Utställningsverksamheten i den stora konsthallen organiseras av
  Kullens Konstförening. Se program: www.krapperupskonsthall.se
  Slottet
  Den vackra borgen med anor från medeltiden, omgiven av vallgrav,
  är en imponerande syn. Interiören är mycket väl bibehållen där salar
  och rum är representativa för olika tidsepoker, inom högreståndsinredning.
  Krapperup besitter även en stor och intressant porträttsamling.
  Obs: Besökare släpps endast in i slottet under guidade visningar, vid
  cirka sex tillfällen på sommaren. Biljett köps via Ängelholms turistbyrå.
  Musikhallen (entré vid konserter)
  Under sommarhalvåret arrangeras populära konserter med riksbekanta
  artister och orkestrar, företrädesvis inom klassisk musik, jazz, visor och
  opera.

 • Fågelliv

  Till Kullabygden lockas årligen många ornitologer på både “proffs”-och amatörnivå. Rikedom en på rovfågel är stor, men även havsfåglarna lockar många spanare.
  Två populära skådeplatser är t ex reservaten Kullaberg och Rönnen. Vid reservatet Svedberga Kulle finns goda chanser att se örnar, kattugglor, sparvugglor och hökar. Med lite tur och information från storkrapportörerna kan man få se de ståtliga storkarna ute på ängarna. Nära Kullabygdens B&B, har vi sedan många år haft flera häckande storkar som inte blygts för att visa upp sig. Vi törs dock inte garantera att/när de är i byn, då de påverkas av äktenskapskriser och kollisioner med luftgående kablar.
  I samband med kraftiga vindar från norr och väst besöks Kullabygden ofta av många rariteter bland havsfåglarna, långt utifrån Nordsjön och ishavstrakterna. Hösten 2017 hade t o m en Albatross ”fått fel på kompassen” och stannade några dagar.

  I grannbyn häckar ofta storkar

 • Golf

  Kullabygdens Bed&Breakfast finns nära Mölle, Arild och Viken och här finns tre anrika golfbanor.
  Mölle Golfklubb ligger högt uppe på Kullahalvön. Golfbanan anses ha den vackraste utsikten i Sverige och dessutom några av de bästa greenerna som en golfare kan hitta.
  S.t Arild Golfklubb finns mitt på Kullahalvön. Här finns en vacker 18-hålsbana med trädholmar, skogsdungar och småsjöar. Det finns också en 9-hålsbana och driving range.
  Helsingborgs Golfklubb Viken en av de äldsta golfbanorna i landet. Den ligger vackert belägen intill Öresundskusten. Banan är en seasidebana och omnämns ofta i golftidningar.

   

 • Antik&Loppis

  Nordvästskåne har ett rikligt och varierat utbud för loppis-,
  kuriosa- och antikfyndare. Våra gäster får kostnadsfritt kartor,
  listor och tips till de bästa smultronställena. I maj varje år arrangeras Antikturen. Under några dagar öppnar stora som små aktörer sina dörrar, håller extra öppettider och har fyllt på hyllorna.

 • Shopping

  Vi rekommenderar ett besök på Magasin 36 som ligger i Höganäsverkens gamla fabrikslokaler. Här finns en fantastisk saluhall med högklassiska och närproducerade varor.
  I Höganäs finns också ett outletområde med möjlighet att fynda.
  Höganäs är vida känt för sin keramik. De första brännugnarna byggdes redan 1825 och sedan dess har tusental bruks- och konstföremål producerats. De flesta har nog hört talas om Höganäs Kruset. Traditionen är fortfarande stark i bygden och här finns många skickliga keramiker. Besök gärna ”Keramiskt center” där många av traktens keramiker ställer ut och säljer sin konst. Här finns också ett museum och utställningar.
  I centrum finns Storgatan och Köpmansgatan med flertalet mysiga butiker med varierat utbud. Här finns också flera caféer och restauranter.

 • Helsingborg/Helsingör

  I Helsingborg finns massor av alternativ för dig som är sugen på att förundras av historiska monument, vackra slott, vilda djur eller vacker natur. Kanske ska du gå på en konsert, besöka Sofiero slottspark och Fredriksdals friluftsteater eller spana in utställningarna på Dunkers Kulturhus. Ett besök på Tropikariet är spännande både för barn och vuxna. Är du på shoppinghumör så finns ”Väla”, ett av Sveriges största shoppingcentra endast 30 min från vårt B&B
  Var 20:e minut går en färja över till Helsingör där man kan flanera på den mysiga gågatan med många spännande butiker. Man kan också ”tura”. Man sitter kvar på båten, åker fram och tillbaka flera gånger, äter röd pölse och dricker något gott. Är man konstintresserad kan man med fördel köpa en biljett där färja, tåg och inträde till det välkända och fantastiska konstmuseet Louisiana ingår.